Nordhordland Skiklubb stilte med 21 løpere på startstreken under årets utgave av Birkebeinerrennet. Det 55 kilometer lange skirennet fra Rena til Lillehammer i klassisk stil, inviterte lenge til drømmeforhold, men natt til lørdag og under selve Birkebeinerrennet, kom det nysnø og gråvær, noe som gjorde at deltakerne fikk det litt tøffere enn ventet. Det resulterte i at de aller fleste brukte noe lengre tid over fjellet målt mot året før.

Av våre løpere var det ikke uventet Claus Sellevoll som var den aller raskeste. Han krysset målstreken på Birkebeiner skistadion på tiden 3 timer og 56 sekunder, noe som holdt til en 5. plass i klasse M40. Seierspallen i denne klassen bestod av meritterte navn som Anders Aukland, Stanislav Rezac og Oddbjørn Hjelmeset.

Også Bjørnar Stusdal (M25), Ståle Leiren (M35), Børge Sellevoll (M35), Tormod Vågenes (M35) og Inge Hatlebrekke (M50) gikk meget sterke langrenn lørdag, hvor alle klarte makstida og merket med god margin.

PS! Kenneth Alvær åpnet Birkebeinerrennet meget bra og lå etter alle solemerker an til en slutttid på rundt 3 timer og 25 minutter. Men noen hundre meter etter passering Skramstadsætra ble bindingen på den ene skia ødelagt, og Kenneth ble dermed tvunget til å bryte rennet.

Under finner man resultater for våre deltakere i Birken 2013

Resultat Nh Skiklubb Birken 2013

Strilen

Dagens nærningsliv

Nordhordland

Åsane Tidende

 

 

Legg igjen en kommentar