Julie og Martin (4)

Martin og Julie deltok i helgen 12-14 februar i sitt første Norgescup renn for junior på Hovden.

Norgescup for junior i langrenn er et stort arrangement med 8-900 løpere fra hele landet. Martin og Julie reiste i regi av Hordaland skikrets, som står for et profesjonelt opplegg med egne smørere og sekundanter. Løypene på Hovden holder internasjonal standard og har krevende motbakker og utforkjøringer. Det kalde været gjorde at søndagens konkurranser i fristil ble avlyst, så løperne måtte nøye seg med lørdagens klassiske distanser.

Martin stilte til start med superski levert av smøreteamet, men likevel klaffet det ikke helt. Han hadde super glid ,men festet ble for dårlig i de bratte motbakkene og han måtte ut i fiskeben der andre gikk greit opp.

Martin tar med seg erfaringen til senere renn in Norgencupen og NM. Smøreteamet gjorde en god jobb, men det krever litt trening å få samspillet til å fungere. Martin åpnet hardt og lå godt an i starten, men i bakkene var han sjanseløs med glatte ski. Han fullførte med stil og ble nr. 164.

Julie startet senere på dagen og fikk noen tips av Martin om hvor hun burde teste ski for å være forberedt på hva som møtte henne i løypen. Hun gjorde fin figur i motbakkene men tapte en del utfor og i lettere terreng. De beste løperne har tydelig lagt ned mange treningstimer med staking på rulleski og ski. Julie ble til slutt nr. 88.

Neste NC blir NM på Vang 11-13 Mars, og vi ser frem til å følge Martin og Julie videre i skisporet.

Julie klassisk 5km (1)

Martin klassisk 10km (2)

Legg igjen en kommentar